Palm Community Forum Index Palm Community
These forums are actively moderated
Menu
Palm Community Forum IndexHome
FAQFAQ
MemberlistMemberlist
UsergroupsUsergroups
RegisterRegister
ProfileProfile
Log in to check your private messagesMessages
Log inLogin/Out

Quick Search

Advanced Search

Links
Main Palm page
- CS Online
- CS Fax
- CS SDrv
- Palm Was Here!
- Battery Drainfix Conklin Systems

Who's Online
[ Administrator ]
[ Moderator ]


Treo700p
Goto page 1, 2, 3  Next
 
Post new topic   Reply to topic    Palm Community Forum Index -> CS Fax
View previous topic :: View next topic  
Author Message
drr
Guest





PostPosted: Thu Jun 08, 2006 1:42 am    Post subject: Treo700p Reply with quote

After using CS Fax successfully on the 650, I have now tried using it on the 700p. The first difference was that the software suggested I change modem settings to Class 2.0.

My first test involved receiving a fax. The software appeared to be ready to receive the fax but the phone picked the call up instead.

I will try to send a fax and post the results.
Back to top
Tec
Conklin Systems


Joined: 09 Mar 2005
Posts: 244
Location: Mid-Michigan

usa.gif
PostPosted: Thu Jun 08, 2006 12:30 pm    Post subject: Reply with quote

This is the first report we've heard of from the 700p, so thanks kindly. If you could send us a log of a receive (actually, just set up receive, then cancel out, Display Log, Copy to Clipboard and mail it our way) and/or a send that'd be much appreciated.
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
drr
Guest





PostPosted: Mon Jun 12, 2006 12:15 am    Post subject: fax log Reply with quote

Fax Log 3.0.5
Poll Fax
Done
COM:OpenCommunication: index=0, deviceID=46616B4D, speed=19200, useCTSRTS=1
COM:Port opened at 19200 baud
Getting Device Attention...
CMD:ATZ
IN:ATZ___
IN:OK__
Initializing modem
CMD:ATZ
IN:ATZ___
IN:OK__
CMD:AT+FBO=0
IN:AT+FBO=0___
IN:OK__
Switching to fax mode...
CMD:AT+FCLASS=?
IN:AT+FCLASS=?___
IN:0,2.0__
IN:__
IN:OK__
CMD:AT+FCT=30
IN:AT+FCT=30___
IN:OK__
CMD:AT+FCLASS=2.0
IN:AT+FCLASS=2.0___
IN:OK__
CMD:AT+FNR=1,1,1,1
IN:AT+FNR=1,1,1,1___
IN:OK__
Class 2.0 Inq
CMD:AT+FMI?
IN:AT+FMI?___
ERROR__
CMD:AT+FMM?
IN:AT+FMM?___
ERROR__
CMD:AT+FCR=?
IN:AT+FCR=?___
IN:(0-1)__
IN:__
IN:OK__
CMD:AT+FBS?
IN:AT+FBS?___
IN:624, 1C2__
IN:__
IN:OK__
Setting hard handshake
CMD:AT+FLO=2
IN:AT+FLO=2___
IN:OK__
Setting Local ID
CMD:AT+FLI="Fax Station ID Here"
IN:AT+FLI="Fax Station ID Here"___
IN:OK__
Setting trans capabilities
OUT:AT+FCC=?_
DeviceSupports:
(0-1),(0-5),(0-4),(0-2),(0-3),(0-1),(0-1),(0-7)__
Transmission caps:
CMD:AT+FCC=0,5,0,2,0,0,0,0
IN:AT+FCC=0,5,0,2,0,0,0,0___
IN:OK__
CMD:AT+FBO=1
IN:AT+FBO=1___
IN:OK__
CMD:AT+FCR=1
IN:AT+FCR=1___
IN:OK__
IN:
ERR:Serial: Timeout
IN:
ERR:Serial: Timeout
IN:
ERR:Serial: Timeout
IN:
ERR:Serial: Timeout
IN:
ERR:Serial: Timeout
IN:
ERR:Serial: Timeout
IN:
ERR:Serial: Timeout
IN:
ERR:Serial: Timeout
IN:
ERR:Serial: Timeout
IN:
ERR:Serial: Timeout
Receive cancelled.
Serial Port Closed
Back to top
reasby12
Guest





PostPosted: Tue Jun 13, 2006 6:37 am    Post subject: treo 700p send failure? Reply with quote

Downloaded the trial today. After the first fax attempt on my new Treo 700p, I received a message to switch to the 2.0 fax setting. I made the change and it worked perfectly on the second try. Sending a fax however was a different story. Each time I attempt to send, the phone dials the number with "ATDT" in front of it. The call doesn't go through and I receive the message "Unable to read answer". Not sure of the reason for the message as the fax machine I'm testing with doesn't even ring. I've tried to change settings to correct this, but so far have been unsuccessful. Is there something I am missing? Also, are there any plans in the future to add a print function to the app. I plan on using a bluetooth mobile printer with the Treo for invoicing. Being able to print faxes for customers would be huge. Even if sending faxes with the 700p isn't possible at this point, I still intend on purchasing the app. for receiving. That in itself is very beneficial.
Back to top
Tec
Conklin Systems


Joined: 09 Mar 2005
Posts: 244
Location: Mid-Michigan

usa.gif
PostPosted: Tue Jun 13, 2006 12:19 pm    Post subject: Reply with quote

The jury's still out on the 700P right now. We've had some great logs sent in (and we'd welcome more), but some of the errors are odd, almost erratic. There is some possibility that it's an issue with the 700P's chipset, but it's too early to tell yet.

One thing we're looking for now is repeat testing - does the 700P reliably fail (as in the same way each time?), or does it seem to change from run to run, and also news of results faxing to different machines. It may also help to try any of 1) faxing at a slower setting, 2) using XON/XOFF instead of RTS/CTS (unlikely), and/or try some experiments with no flow control at all. Any of these is likely to fail, but the nature of the failure, which the log might catch, will provide insight into how this new hardware behaves.

As for printing, we'll just say that it had crossed our minds as well.
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
jhroof
Palm Specialist


Joined: 19 Aug 2005
Posts: 11

usa.gif
PostPosted: Fri Jun 16, 2006 12:28 pm    Post subject: Reply with quote

I had the same experience as reasby12, the receive works ok but the send doesn't. The modem initializes ok and tries to dial, but times out on the Dialing...ATDT...... screen. Then it says "No Carrier". I tried it 4 times with the same failure mode.
Back to top
View user's profile Send private message
Tec
Conklin Systems


Joined: 09 Mar 2005
Posts: 244
Location: Mid-Michigan

usa.gif
PostPosted: Sun Jun 18, 2006 12:49 am    Post subject: Reply with quote

Is there anyone here on the forums with a 700P and basic familiarity with modem AT commands? It's very surprising that it's having any issues on sending a fax - it sounds like it's not dialing at all?

It would be informative to have someone grab a copy of CS Online (our terminal program,) connect to the modem and try talking to the modem by hand with ATDT, to see if we can even dial and how it responds.
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
drr
Guest





PostPosted: Fri Jun 23, 2006 3:30 am    Post subject: Treo 700p Reply with quote

I have consistently been unable to send faxes, though I have received. I have changed settings and receive the no carier message, even making the last changes suggested.
Back to top
Tec
Conklin Systems


Joined: 09 Mar 2005
Posts: 244
Location: Mid-Michigan

usa.gif
PostPosted: Fri Jun 23, 2006 7:31 am    Post subject: Reply with quote

Sorry if this seems pedantic, but it's important. When you say consistently, do you mean it fails on send every time, or almost every time? Or just a whole lot? (Like 80%)
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
Tec
Conklin Systems


Joined: 09 Mar 2005
Posts: 244
Location: Mid-Michigan

usa.gif
PostPosted: Fri Jun 23, 2006 9:08 am    Post subject: Reply with quote

We've received a number of logs recently which are a little surprising and quite clear - at least in one user's case, the 700P isn't dialing at all.

This is a real short trip - if the 700P won't dial the phone, we most certainly can't send a fax.

We appreciate feedback from anyone who both can and can't send faxes. The important lines to look for in the CS Fax "Display Log" feature are:

...
Dialing...
OUT:ATDTX-XXX-XXXXXXX_
IN:ATDTX-XXX-XXXXXXX
IN:
IN:NO CARRIER
...

Where XXX is the number you're trying to fax to. As a test for 700P owners, try faxing to a handy voice number. From what we're seeing here, there 700P doesn't dial the phone at all and so it doesn't matter what you call, the line won't ring.

Can other's confirm these results?
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
Guest






PostPosted: Tue Jun 27, 2006 1:24 am    Post subject: Reply with quote

I have been able to receive successfully (which was very cool!) on my Sprint 700p but am having the "No Carrier" (mostly) and "Unable to read answer" errors when I try sending. Any idea on a fix?
Back to top
Tec
Conklin Systems


Joined: 09 Mar 2005
Posts: 244
Location: Mid-Michigan

usa.gif
PostPosted: Fri Jul 07, 2006 9:27 pm    Post subject: Reply with quote

So far, while there's a definite issue with the 700p, we still haven't gotten a clear lead on what the problem is. It is encouraging that receive works. That may suggest a flow control issue, though that shouldn't lead to 'NO CARRIER.' Still, as a test, you may want to try using the alternate flow control methods, though hardware flow control is preferred.

The other thing that can cause a NO CARRIER is, after the ATDT sequence has been sent, another character is being sent to the modem. Obviously this isn't happening on the 650, but perhaps the 700p is doing something odd.

If there's anyone who's familiar with terminal emulation, some feedback from dialing out using CS Online and sending AT commands manually may provide a clue.
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
jhroof
Palm Specialist


Joined: 19 Aug 2005
Posts: 11

usa.gif
PostPosted: Thu Jul 27, 2006 10:55 pm    Post subject: Reply with quote

Any progress on fixing this problem?
Back to top
View user's profile Send private message
Tec
Conklin Systems


Joined: 09 Mar 2005
Posts: 244
Location: Mid-Michigan

usa.gif
PostPosted: Fri Jul 28, 2006 9:13 am    Post subject: Reply with quote

So far, no. We've heard from one CS Online user who's switched to the 700p and we've asked them to try some tests. CS Online (the data recorder/terminal emulator) is a great diagnostic tool for this kind of thing, so we just need to hook someone who has basic ATDT command experience up with a copy of that and a 700p and that should tell us whether it's something we can work around in software or whether it's a hard issue in the 700p firmware.
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
Tec
Conklin Systems


Joined: 09 Mar 2005
Posts: 244
Location: Mid-Michigan

usa.gif
PostPosted: Sat Jul 29, 2006 1:36 pm    Post subject: Reply with quote

Here's a test for someone to try on the 700p. The following command can be issued from the dialing pad of the 700p. Type in the "phone number":

##EVDO# (##3836#) for Sprint or
*#EVDO# (#*#3836#) for Verizon

and hit the Dial button. This will pop up an option dialog that you can use to Force 1xRTT mode, EVDO mode, or Automatic (both unchecked.) Normally you're always want to leave it in Automatic mode, but for the purposes of a test, try forcing the 700p to 1xRTT mode and then try sending a fax with CS Fax.

Remember to switch your phone back to Automatic after the test.
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
guest
Guest





PostPosted: Mon Jul 31, 2006 3:18 pm    Post subject: CSfax on 700P in 1xRTT mode not working Reply with quote

I tried your instructions to switch to 1xRTT on my 700P and send a fax - it didn't work. Here is the log file.

Best regards,
Alex
asalvatt@harman.com



Fax Log 3.0.1
Send Fax
Heap Total/Largest free: 7455144/3236760
Max chunk size: 16384
Using font 129
Building Page
Using font 129
Done
Building Unregistered
Using font 129
Done
Using font 129
Building Page
Using font 129
Done
Building Unregistered
Using font 129
Done
COM:OpenCommunication: index=0, deviceID=46616B4D, speed=19200, useCTSRTS=0
COM:Port opened at 19200 baud
Getting Device Attention...
CMD:ATZ
IN:ATZ___
IN:OK__
Initializing modem
CMD:ATZ
IN:ATZ___
IN:OK__
CMD:AT+FBO=0
IN:AT+FBO=0___
IN:OK__
Switching to fax mode...
CMD:AT+FCLASS=?
IN:AT+FCLASS=?___
IN:0,2.0__
IN:__
IN:OK__
CMD:AT+FCT=30
IN:AT+FCT=30___
IN:OK__
CMD:AT+FCLASS=2.0
IN:AT+FCLASS=2.0___
IN:OK__
CMD:AT+FNR=1,1,1,1
IN:AT+FNR=1,1,1,1___
IN:OK__
Class 2.0 Inq
CMD:AT+FMI?
IN:AT+FMI?___
ERROR__
CMD:AT+FMM?
IN:AT+FMM?___
ERROR__
CMD:AT+FCR=?
IN:AT+FCR=?___
IN:(0-1)__
IN:__
IN:OK__
CMD:AT+FBS?
IN:AT+FBS?___
IN:624, 1C2__
IN:__
IN:OK__
CMD:AT+CSQ?
IN:AT+CSQ?___
IN:28, 99__
IN:__
IN:OK__
CMD:AT+IFC?
IN:AT+IFC?___
IN:+IFC: 2,2__
IN:__
IN:OK__
CMD:AT+CRC=1
IN:AT+CRC=1___
IN:OK__
Setting soft handshake
CMD:AT+FLO=1
IN:AT+FLO=1___
IN:OK__
Setting Local ID
CMD:AT+FLI="Trulyhome"
IN:AT+FLI="Trulyhome"___
IN:OK__
Setting trans capabilities
OUT:AT+FCC=?_
DeviceSupports:
(0-1),(0-5),(0-4),(0-2),(0-3),(0-1),(0-1),(0-7)__
Transmission caps:
CMD:AT+FCC=0,5,0,2,0,0,0,0
IN:AT+FCC=0,5,0,2,0,0,0,0___
IN:OK__
Dialing...
OUT:ATDT8182538357_
IN:ATDT8182538357
IN:
IN:ERROR
IN:
IN:_
ERR:Serial: Timeout
MSG:Unable to read answer
Serial Port Closed
closing database
Back to top
Tec
Conklin Systems


Joined: 09 Mar 2005
Posts: 244
Location: Mid-Michigan

usa.gif
PostPosted: Mon Jul 31, 2006 9:17 pm    Post subject: Reply with quote

Thanks very much for trying. The 700p just isn't dialing.
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
Terry
Guest





PostPosted: Sun Aug 06, 2006 2:41 am    Post subject: Treo 700P Reply with quote

What are the settings being used to receive faxes successfully using the 700P with Sprint?
Back to top
Tec
Conklin Systems


Joined: 09 Mar 2005
Posts: 244
Location: Mid-Michigan

usa.gif
PostPosted: Sun Aug 06, 2006 3:38 am    Post subject: Reply with quote

I believe you can set the 700p up as a CDMA Treo 650. So for Modem, select Treo 650 (CDMA) and for Port: pick Wireless Modem

After you've checked those, tap Edit Settings to verify the Advanced Modem Settings, which should be:

Speed: 19200
Type: Class 2.0
Connection: CDMA
Use RTS/CTS: checked
Use XON/XOFF: clear
Timeout: 60
Init String: ATZ

The settings are carrier dependent and even location dependent, if you're in a poor quality service area for your carrier, but for Sprint and Verizon these should do.
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
drr
Guest





PostPosted: Sat Aug 19, 2006 3:18 am    Post subject: Reply with quote

Tec:

Are you able to access the folks at Palm and ask them what the deal is between the 700p and the 650 and why you can't send on the 700?
Back to top
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    Palm Community Forum Index -> CS Fax All times are GMT + 9 Hours
Goto page 1, 2, 3  Next
Page 1 of 3

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group